Енергия за щастие

Щастието идва с енергията, която ни преизпълва. За да се случи това е необходимо да освободим времето и мястото за нея от своето участие в тях.

Странно е, че когато най-накрая ни се „отвори” време и място за щастието, не ни достига енергия за да навлезем наистина в него. Отново не успяваме да бъдем щастливи и удовлетворени, а самото щастие сякаш ни се изплъзва, без да разберем как.

Чувстваме се огорчени, мързеливи, отпуснати, вяли и какво ли още не… и сякаш пропускаме времето и мястото за да се изпълним наистина с така жадуваното от нас щастие. А щастието идва с енергията, която ни преизпълва. Но това усещане за енергетизиране е в следствие на енергията, а не причината, поради която се чувстваме изпълнени с нея.

Така, че за да ни изпълни енергията, която е навсякъде около нас, трябва да освободим времето и мястото от нашето участие. Нашето участие и правене заема времето и пространството, което иначе енергията би изпълнила. Когато участваме, ние заемаме нейното място и време и не я оставяме да работи за нас, да се случва на нас и в нас.

Енергията е на разположение, но не очаква ти да вършиш нейната работа, а да и се оставиш, да оставиш себе си и да се потопиш в нея. Тогава тя те прави енергичен, без да те изтощава. За да работи тя, е необходимо да я оставиш ти, но също е необходимо да оставиш и самия себе си, за да може тя да работи, да действа тя, а не ти.

Освен това, ако Тя – енергията те завладява, това ще бъде насилие, но ако ти се предадеш, това ще бъде любов и свобода, а не ограничение. Само тогава можеш да бъдеш удовлетворен и енергията да те изпълни за да бъдеш щастлив, да навлезеш свободно в състоянието на щастие.

Свободата на енергията е освобождаване на енергията от твоето „себе”. Ако ти също си свободен от себе си, то енергията ще се стреми да запълни тази свобода. Тя по естествен начин ще тече към твоята свобода. Енергията ще се стреми към теб, ще се стича към  свободата, която си оставил за нея. Енергията във всичко и във всички ще се опитва да работи за теб, именно защото и позволяваш да работи. Тя ще те обича, защото е свободна и ще ти служи, защото не я ограничаваш в това служене. Ще работи за теб по собствено „желание” и в съгласие, съгласуваност с теб. Тя ще работи с теб като твой приятел и  партньор, а не като служител и подчинен, на когото се налага да служи, поробена и контролирана.

Изглежда като малък трик, при който животът се превръща в прекрасна уникално завладяващо време и място, в което да се потопиш, в което да изчезнеш, с което да се слееш. Какво по-голямо щастие от това!

Свързани статии